Uslovi kupovine

Pun naziv pravnog subjekta: PREDUZEĆE ZA PROMET ROBE I VRŠENJE USLUGA DORAT MC DOO BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)

Poštanska adresa: Bulevar Mihajla Pupina 4, II sprat lokal 2-28N, 11070 Novi Beograd
Delatnost i šifra delatnosti: 4690 Nespecijalizovana trgovina na veliko
Matični broj: 20761628
Poreski broj (PIB): 107240212
Broj obveznika poreza na dodatu vrednost: 646804831
Datum registracije: 13.09.2011

Web adresa: www.ekspedicija.rs
Kontakt telefon: 063/320 679
Kontakt e-mail: office@ekspedicija.rs

1. Politika privatnosti

U ime Dorat MC doo obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući
mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su
samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Dorat MC doo (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

2. Uslovi korišćenja

Upotrebom ovog internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu “uslovi”) i slažete se da ste obavezni da ih poštujete, kao i sve druge primenljive zakone i propise. Ukoliko ne prihvatate ove uslove, nemojte koristiti ovaj internet sajt.
Dorat MC doo može izmeniti ove Uslove u bilo kom trenutku izmenama u ovom tekstu. Trebalo bi da posetite ovu stranicu s vremena na vreme i proverite ažurne Uslove, jer ste njima zakonski vezani. Pojedine odredbe ovih Uslova mogu biti nadjačane eksplicitnim zakonskim aktima ili saopštenjima istaknutim na drugim stranicama ovog sajta.

3. Zaštita poverljivih podataka o transakcijia

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno
najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

4. Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Dorat MC doo je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.


Upotreba internet sajta


Sav materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu “Sajt”) je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ne uzimajući u obzir prethodno navedeno, bilo koji softver ili drugi materijal dostupan za preuzimanje ili korišćenje preko ovog sajta koji poseduje sopstvene uslove korišćenja ili licenciranja nalazi se pod zaštitom tih uslova. Ukoliko prekršite bilo koji od ovih Uslova, vaša dozvola za upotrebu sajta će biti povučena i bićete obavezni da odmah uništite sve sadržaje koje ste preuzeli ili odštampali.
Osim ako je eksplicitno drugačije naznačeno ovde ili na nekoj drugoj stranici ovog sajta, ništa ovde sadržano, bilo izričito, prećutno, odricanjem ili na drugi način, vam ne daje pravo da koristite bilo koji deo intelektualne svojine koju ste pronašli na Sajtu.


Informacije


Svi materijali, povratne informacije ili druge vrste informacija koje dostavite ovom Sajtu ili u kompaniji Dorat MC doo povodom ovog sajta (“Informacije”) neće biti smatrani za poverljive ili vlasničke. Dorat MC doo će biti isključivi vlasnik svih informacija prikupljenih na Sajtu ili u vezi sa njim. Dorat MC doo nema nikakve obaveze u odnosu na takve informacije i slobodan je da ih koristi bez ograničenja za bilo koje svrhe (kao što je upotreba, reprodukcija, modifikacija, objavljivanje, (re)distribucija, javno prikazivanje itd.) i bez navođenja izvora.
Zabranjeno je postavljati ili prenositi na Sajt ili sa njega bilo kakve protivzakonite, preteće, klevetničke, ponižavajuće, obscene, pornografske ili druge materijale koji krše bilo koje zakone.

5. Dostava

 

1. CLICK & COLLECT

 

Click&Collect ti omogućava da proizvode koje si kupo/la u našoj online prodavnici preuzmeš u bilo kom od naših maloprodajnih lokacija.

Da biste porudžbinu preuzeli u Ekspedicija maloprodajnom objektu po svom izboru, proizvode treba da kupite na sajtu www.ekspedicija.rs  tako što ćete:

  1. Odabrati Način dostave – Click&Collect i maloprodajni objekat po svom izboru
  2. Odabrati Način plaćanja – Platnom karticom
  3. Potvrditi porudžbinu
  4. Obaviti plaćanje karticom na strani banke
  5. Dobiti potvrdu o uspešnom kreiranju porudžbine i o uspešnoj rezervaciji sredstava na kartici
     

Rok isporuke

Nakon evidentiranja porudžbine, tvoja porudžbina ulazi u proces obrade u kome se utvrđuje da li je traženi proizvod dostupan. Nakon obrade porudžbine, na tvoju e-mail adresu stići će obaveštenje o statusu porudžbine.

Ukoliko tvoja porudžbina sadrži više proizvoda koje ne možemo da obezbedimo na jednoj lokaciji, može se desiti da celokupna porudžbina stigne u više pošiljki. Nakon što sve pošiljke pristignu u maloprodajni objekat po tvom izboru i tvoja porudžbina se kompletira, poslaćemo ti email obaveštenje da možeš da preuzmeš svoju porudžbinu u željenom maloprodajnom objektu.

Obaveštenje možete očekivati u roku od 3-5 radnih dana od dana kreiranja porudžbine da možeš preuzeti svoju porudžbinu u izabranom maloprodajnom objektu.

Preuzimanje pošiljke

Potrebno je da pokažeš svoj email na uvid prodavcu u maloprodajnom objektu koji ti je stigao on nas da je porudžbina spremna za preuzimanje ili kažeš broj porudžbine pod kojim se vodi tvoja porudžbina.

Rok za preuzimanje porudžbine je 5 dana od momenta kada ti pošaljemo obaveštenje da možeš da preuzmeš porudžbinu.


Cena Click & Collect isporuke

Click & Collect isporuka je BESPLATNA

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasan/a si sa uslovima isporuke.

 

2. REGULARNA ISPORUKA

 

Rok isporuke

Nakon evidentiranja porudžbine, tvoja porudžbina ulazi u proces obrade u kome se utvrđuje da li je traženi proizvod dostupan. Nakon obrade porudžbine, na tvoju e-mail adresu stići će obaveštenje o statusu porudžbine. 

Period obrade porudžbine je najčešće 2-3 radna dana. Porudžbine kreirane petkom i vikendom će kurirska služba preuzimati tek naredne nedelje. Ukoliko tvoja porudžbina sadrži više od jednog artikla koje ne možemo da pošaljemo sa jedne lokacije, porudžbinu ćemo ti poslati u više pošiljki, a o intervalima dostave istih će te obavestiti kurirska služba. 

Preuzimanje pošiljke

Ekspedicija sarađuje sa kurirskom službom Daily Express. 

Kurirska služba pošiljke donosi na adresu za isporuku radnim danima u periodu od 8-16h.

Molimo te da u tom periodu obezbediš da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.

Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetiš da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjaš da je proizvod možda oštećen, odbij prijem pošiljke i odmah nas obavesti, pozivom broja 063 42 77 38.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmi pošiljku i potpiši kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko te kurir ne pronađe na adresi, da te pozove na telefon koji si ostavio/la prilikom kreiranja porudžbine i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko te i tada ne pronađe na adresi, pošiljka nam se vraća.

Cena isporuke

Regularna isporuka je besplatna za sve porudžbine iznad 3000 RSD.

Za porudžbine ispod 3000 RSD trošak isporuke je 300 RSD i biće iskazan na računu. 

Ukoliko porudžbinu plaćaš platnim karticama tokom kupovine u našoj online prodavnici u vrednost porudžbine će biti uračunat i trošak isporuke tako da nemaš plaćanja ka kurirskoj službi prilikom dostave

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasan/a si sa uslovima isporuke.

6. Reklamacije

Reklamacije na oštećenje u transportu
Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.
Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.
Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe
Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj 063 42 77 38 (od 07h do 15h), ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na office@ekspedicija.rs i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku, odgovorćemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste. Pogledajte zasebnu stranu sa PRAVILNIKOM O POSTUPKU I NAČINU REŠAVANJA REKLAMACIJA.

7. Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).
Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.
Sve cene su izražene sa PDV-om i nema dodatnih troškova.

8. Uslov za kupovinu određenih artikala

U cilju prevencije prodaje određenih proizvoda licima mlađim od 18 godina, Ekspedicija prilikom online kupovine kao obavezno polje zahteva da lice koje kupuje označi polje da izjavljuje da ima 18 ili više od 18 godina. Lice ne može dovršiti porudžbinu ukoliko ne označi polje i time izjavi da ima 18 ili više od 18 godina. 

9. Obrada online porudžbina

[]