EKSPEDICIJA BLOG

Secret Santa – Ideje za originalni poklon

09.12.2023
mobilni banner 11

Šta je bolje od Deda Mraza? Tajni Deda Mraz!

Svi vi koji volite iznenađenja, znamo da volite i originalne poklone, a najbolje vreme za to je upravo pred nama!

Razmena poklona po principu nepoznatog davaoca postala je tradicija. Ona se pak najviše zadržala tamo gde je i nastala- u poslovnom okruženju.

Priča o Secret Santi ili Tajnom Deda Mrazu seže u daleku prošlost, područje SAD-a i vezuje se za ime Lari Dina Stjuarta, koji je nenadano izmislio ovu popularnu božićnu igru. On je zaposlenima u svojoj fabrici anonimno darivao poklone, a to je činio i na ulici, deleći novčanice od 100 dolara!

U zemljama Evrope, Secret Santa se pojavljuje pod drugačijim imenom i ponegde u vreme pre Božića, ali princip igre ostaje isti. Secret Santa je onaj koji čini dobra dela i uveseljava sve koji su slični njemu- širokogrudi, empatični i nasmejani.

Da bi bio/la Secret Santa potrebna ti je dobra volja i malo mašte.

A ti, koliko dobro znaš svoje kolege? Koliki je izazov za tebe pronaći idealan poklon i onima koji ti nisu omiljeni? To je draž Secret Sante!

Igra koja u sebi sadrži neizvesnost, misteriju i iznenađenje jedna je od omiljenih na poslu, u porodičnom okruženju i među prijateljima. Tajni Deda Mraz može imati listu želja za poklone, ali priznajmo da je ipak zanimljivije kada odstupi od iste i daruje poklon koji prikazuje ličnost primaoca onako kako je tajni Deda Mraz vidi.

Najbolje od svega je što nema dece koja su bila dobra ili loša u protekloj godini, svi dobijaju poklone!

Secret Santa danas ne podrazumeva da budeš kao Lari Din Stjuart i za poklon izdvojiš 100 dolara (srećom), ali od tebe se očekuje originalnost u odabiru poklona, ali i uklapanje u određen budžet koji se prethodno može definisati u jedinom cirkularnrom mejlu koji se ne odnosi na poslovni zadatak, ili usmenom sporazumu među porodicom i prijateljima.

Tvoj džak Deda Mraza je prazan, a nema vilenjaka da pomognu u odabiru poklona? Tu je epicentar originalnih poklona- Ekspedicija!

Prvi poklon na listi je onaj sa kojim ne možeš da pogrešiš. Zašto? Svima uvek treba keramička šolja! Idealna za kafu ili čaj, i ne samo to, već i za instant popravljanje raspoloženja, jer nosi lik omiljenog junaka ili neku duhovitu poruku. Izdvajamo Keramičku šolju Joker , šolja Game Over Regular i šolju Big Boss.

Oni koji uživaju u malo jačim pićima smeši se i te kako zanimljiv poklon. Alko igra – Pijani rulet. Kada ovo pokloniš budi siguran/na da ćeš biti među zvanicama uzbudljive kućne žurke.

Među poklonima koji su uvek dobrodošli garantovano se nalazi i Novčanik Iprotector Standard. Izgleda otmeno, a uz to je i veoma koristan. Čuva danas najvredniju plastiku- kreditne kartice od neželjenih aktivnosti i nestanka. Istu ulogu čuvara vrednih stvari ima i Putna kutija za 1 sat PU. Mnogi i ne znaju da im je potrebna sve dok je ne dobiju!

Ne zaboravimo ni one kolege kojima je među bitnim aspektima posla i izgled radne površine. Za njih su tu dekorativni predmeti poput Njutnovo klatno premium i Ukras za sto – Mali ali i nešto većih i opuštajućih predmeta poput Lampa Mesec.

Avantura se za sve koji tragaju za idealnim poklonom može nastaviti sa onima koji ispunjavaju sva dva uslova: zanimljivo i originalno. To su Pametna masa i Popit Automatic.

Nastavak je na Ekspediciji! POGLEDAJTE OVDE šta su sve ideje za poklon za Secret Santa razdvojene u 4 super kategorije! Tajni Deda Mrazevi, čekamo Vas!

[]