Hinz & Kunst- Jedinstvena umetnost od metala

Umetnost Hinz & Kunst brenda nema granice, i ne priznaje da se od ,,hladnog“ metala ne mogu stvoriti dela koja bude emocije.

Hrabra igra metala i komičnosti započeta je u Minhenu, od strane dizajnera Gintera Šolca, kog zbog svoje umetnosti u stvaranju figura nazivaju i ,,metalni vajar“. Umetnička porodica gospodina Gintera svakodnevno stvara druge, i to od svoje neiscrpne kreativnosti, žica, Hinz & Kunst šrafova, vijaka i drugih metalnih elemenata. Svaka skulptura ručno je izrađena. Materijali koji se koriste su čelik i bakar. Posebnim tehnikama oni se savijaju, seku, vare i bruse kako bi se dobila željena karikatura- skulptura. Na kraju procesa figura se premazuje specijalnim lakom i dobija visoki sjaj.

Teme metalnih skulptura su brojne, uglavnom šaljive. One skulpture na kojima su od metalnih delova predstavljeni ljudi u različitim situacijama obavezno podrazumevaju jedan detalj- naočare na metalnim glavama, prepoznatljiv i zaštitni znak Hinz & Kunst stvaralaštva.

Neobičnost, komičnost i metal vode do autentičnog poklona za baš svaku dragu osobu!

Zašto je Hinz Kunst toliko poseban?

Unikatan predmet

Svaka Hinz & Kunst figura je neponovljiv umetnički izraz nemačkog dizajnera Gintera Šolca.

Jedinstven poklon

Figure Hinz & Kunst oslikavaju različita zanimanja, situacije i emocije, zbog čega je lako pronaći onu koja će se dopasti posebnoj osobi kojoj poklanjate i koja će odgovarati prilici.

Ručni rad

Svaka Hinz & Kunst figura napravljena je ručno. Odlikuje se najpreciznijim detaljima i visokim kvalitetom materijala, što garantuje njenu trajnost.

[]