EKSPEDICIJA BLOG

Slavimo fenomen 29. februara!

26.02.2024
450x350 pr 2
Svake četvrte godine kalendar nam daruje dodatni dan, čineći februar malo dužim i godinu malo posebnijom. Ovaj fenomen, poznat kao prestupna godina, usklađuje naš kalendar sa Zemljinim kretanjem oko Sunca. Ali to nije ono što zaista izdvaja 29. februar u odnosu na ostale dane! Ovaj datum čine posebnim upravo one osobe koje slave svoj rođendan na taj redak datum! Biti rođen prestupne godine, i to baš 29. februara nosi sa sobom neku vrstu magije i posebno značenje.

Jedinstvenost rođendana koji se slavi svake četvrte godine

Zamislite da Vaš rođendan dolazi samo jednom u četiri godine! Oni rođeni 29. februara, često prihvataju svoj jedinstveni status s ponosom. Nije retkost da osobe rođene 29. februara odaberu za obeležavanje rođendana 28. februar ili 1. mart u godinama koje nisu prestupne. Ali zato kada prestupna godina dođe, slavlje je posebno veliko, često sa nezaboravnim žurkama!

Poznate ličnosti rođene 29. februara

Prestupni dan bio je datum rođenja nekoliko značajnih ličnosti koje su ostavile trag u različitim oblastima: Ja Rule- Američki reper i glumac, rođen 1976. godine, dao je značajan doprinos muzičkoj industriji sa hit albumima i singlovima Đoakino Rosini – Italijanski kompozitor, rođen 1792. godine, još jedna je nadarena osoba rođena prestupne godine. Đoakino je svetu podario besmrtne opere poput ,,Seviljskog berberina”. Dajna Šor – Rođena 1916. godine, ova američka pevačica, glumica i TV ličnost osvajala je publiku svojim talentom sredinom 20. veka.

Prednosti rođendana 29. februara

Imati rođendan 29. februara jedinstvenost koja Vas može izdvojiti, posebno u društvu koje obožava astrologiju, numerologiju i mistiku. Takođe, ovaj datum rođendana često može biti povod da se našalite kada se zapodene uvek zanimljiva i duhovita tema o starenju. Uvek možete istaći kako ste mlađi od onih koji su rođeni iste godine kad i Vi, ali ne istog dana!

Poklon 29. februara mora biti poseban koliko i datum

Za one koji traže idealan poklon za osobu rođenu 29. februara, Ekspedicija nudi poklone koji imaju osnovnu osobinu kao slavljenik/ca- jedinstvenost! Među kreativnim i originalnim poklonima izdvajamo: Drvene mape sveta – Savršen poklon za avanturiste i one koji vole da putuju. Ove mape su ne samo dekorativne već i inspirišuće, podsećajući na prošla putovanja i motivišući da se prave planovi za naredna. Šolje i termosi – Idealni pokloni za one koji uživaju u svojim svakodnevnim ritualima ispijanja kafe ili čaja. Uz ogroman izbor različitog dizajna i oblika lako možete pronaći savršenu šolju koja odražava ličnost i interesovanja slavljenika/ce! Privesci – Mali, ali značajni poklon koji može reći mnogo, uglavnom to da dobro poznajete slavljenika/cu. Ovo je poklon kog on/a uvek može nositi sa sobom i koji će podsećati na Vas.Imajte na umu da ovo nisu obični pokloni, jer nije ni u pitanju običan dan. Istražite ostale originalne predmete na sajtu ili prodajnim mestima Ekspedicije i na zaista jedinstven način proslavite trenutak najređeg rođendana!
[]