EKSPEDICIJA BLOG

Korporativni pokloni

23.08.2022
Ekspedicija blog tekst foto

Korporativni pokloni su jednostavan i efektan način da pokažete koliko cenite ljude u svom poslovnom okruženju. Naravno, pokloni za poslovne partnere nisu isti kao oni koje birate za kolege i koleginice u kancelariji, dok pokloni za šefove tek spadaju u zasebnu kategoriju. Ipak, nešto je zajedničko ovim naizgled nespojivim grupama – spaja vas posao. Pažljivo izabrani korporativni pokloni će vam pomoći da ostavite dobar utisak, a u pojedinim slučajevima će čak i ojačati postojeće poslovne veze. Ipak, izabrati prave poklone nije uvek lak zadatak, pa smo hteli da vam pomognemo konkretnim predlozima:

Space Pen olovka

Kada je reč o avanturistima, korporativni pokloni često znaju da zakažu. Ljude pune vatre koji vole adrenalin zasigurno neće obradovati zidni kalendari i rokovnici sa logom firme. S druge strane, Space Pen olovka će ih ostaviti bez reči. Možda izgleda kao obična olovka, ali Space Pen je dizajnirana i napravljena sa idejom da se nosi na najnobičnija mesta i da piše po najneočekivanijim površinama bez ikakvih problema. Ne samo da podnosi ekstremne temperature (od minus 35 do plus 200 stepeni Celzijusa) nego bez problema piše i pod vodom. Kada poklonite Space Pen, možete osobu kojoj poklanjate na šaljiv način izazvati da proba da pronađe položaj ili podlogu gde olovka ne može da piše. Budući da je napravljena da može da piše po svim podlogama i pod svim uglovima (čak i naopačke), biće to veliki izazov. 

Untitled 2 2

Dobar novčanik

Ima nešto u klasičnim poklonima što im daje šarm? Iz tog razloga, novčanici će uvek biti traženi i cenjeni korporativni pokloni. Poklonivši nekome novčanik, indirektno mu poručujete da mu želite da isti napuni novcem i koristi dugo. Ukoliko vam ideja poklanjanja klasičnog novčanika nije inspirativna, možete umesto toga pokloniti moderni novčanik za kartice. Za razliku od klasičnih novčanika, moderni novčanici za karticedolaze sa RFID (Radio Frequency Identification) zaštitom. U pitanju je zaštita od neovlašćenog preuzimanja podataka sa kartice uz pomoć materijala koji blokira RFID sa spoljnog dela novčanika. Uz to, savremeni modeli novčanika za kartice imaju u sebi taster-poluge koji izbacuju kartice odjednom pa ne morate da gubite vreme otvarajući silne pregrade u potrazi za onom pravom.

Untitled 3

Elegantna kutija za sat

Kutije za satove su sjajni korporativni pokloni bilo da je reč o šefovima, poslovnim partnerima, kolegama, koleginicama, ili vernim klijentima. Naročito će ih ceniti oni koji vole skupe satove, jer kutije za satove štite vredne komade, ali i pomažu da se sortira i organizuje kolekcija satova koje neko poseduje. Na sajtu Ekspedicije možete naći automatske i putne kutije za satove. Automatske kutije ne samo da ističu i čuvaju skupe automatske satove, već i služe za navijanje istih. Možete pokloniti kutiju za jedan sat, ili ako je poklanjate ozbiljnom kolekcionaru, kutiju u koju stane čak 12 satova. Putne kutije se lako spakuju, a omogućavaju osobi da na putovanje (poslovno ili privatno) sa lakoćom ponese 1, 2, 3 ili čak 8 satova. 

Untitled 4

Tematske figurice

Oni koje najviše cenite zaslužuju da dobiju najvredniji poklon. Tematske figurice su simpatično rešenje kada tražite korporativni poklon koji nije previše svečan i formalan. Na sajtu Ekspedicije možete da pronađete popularne i vredne figurice brendova Forchino kao i Hinz & Kunst. Giljermo Forćino poznat je nadaleko i naširoko po svojim fantastičnim šaljivim ilustracijama i neobičnim skulpturama. Forchino figurice su u stvari reprodukcije njegovih najpoznatijih dela i veoma su tražene, pa će sigurno biti pun pogodak. S druge strane, ako tražite poklon za nekoga ko voli minimalizam i neobične predmete, Hinz & Kunst skulpture od šrafova, vijaka i matica biće savršen izbor. Ne samo da su nesvakidašnje, već na jako kreativan način ilustruju ljude u raznim situacijama.   

Untitled 1

Začudlili bi se koliko su korporativni pokloni važni za bolje poslovanje. Poslovni partneri, klijenti, i kolege u firmi se možda neće sećati svih detalja sa vaših sastanaka i saradnji, ali ukoliko ih obradujete dobro odabranim poklonom, sigurno će im interakcija sa vama ostati u lepom sećanju. Sjajni korporativni pokloni pokazaće ljudima iz vašeg poslovnog okruženja koliko vam je stalo do njih, koliko cenite njihovo prisustvo u kompaniji i koliko vrednujete njihovo zalaganje, vreme i trud. 

[]